Laat uw installatie op tijd inspecteren

Laat uw installatie op tijd inspecteren

Elektrotechnische installaties in gebouwen moeten (brand)veilig zijn. Daarom is het belangrijk deze regelmatig te laten inspecteren. Het doel van een inspectie is om te bepalen of uw installatie voldoet aan de technische voorschriften en veiligheidsnormen. Door een periodieke inspectie komen gebreken aan het licht die de veiligheid van medewerkers, bezoekers en omgeving in gevaar kunnen brengen. Hierdoor kunt u op tijd maatregelen nemen om ongelukken, schade of verstoring van de bedrijfsvoering te voorkomen.

Brandgevaar

Een slechte en onveilige installatie heeft een hoog brandrisico. Gebreken in elektrische installaties staan in de top 3 van oorzaken van brand in gebouwen. Verzekeraars gaan daarom steeds meer eisen stellen aan preventieve inspecties. Veel maatschappijen hebben het periodiek keuren van een installatie dan ook opgenomen in de polisvoorwaarden.

Inspectie

Het is dus belangrijk uw installatie periodiek te laten controleren. Een goede en veilige installatie zorgt immers voor een betere continuïteit en een prettige werkomgeving voor uw medewerkers. Is uw bestaande installatie verouderd of is uw installatie dit jaar nog niet gecontroleerd? Maak een afspraak met ProAttivo voor een inspectie.

Onderhoud

Onderhoud is nodig om installaties probleemloos te laten functioneren. Om de betrouwbaarheid van uw installatie(s) te vergroten, kunt u bij ProAttivo een onderhoudscontract afsluiten zodat ieder jaar een check op uw installatie wordt uitgevoerd. Deze check bestaat uit een:

  • visuele inspectie van de installatie
  • controle van noodverlichting en vluchtwegverlichting

Bespaar kosten

Als u uw installatie periodiek laat controleren, dan voorkomt u hoge kosten, kans op schade én de periode tussen twee algehele inspecties kan worden vergroot. ProAttivo komt graag bij u langs. Neem voor meer informatie contact op met Jan Stabel, 06-50630778 of info@proattivo.nl.