Is uw bedrijfspand voorbereid op een brand?

Is uw bedrijfspand voorbereid op een brand?

In 2016 kreeg de brandweer ongeveer 222.000 meldingen van incidenten. Bij bijna 55 procent hiervan ging het om brand. Hoewel er een daling is in het aantal meldingen bij de brandweer, komt een brand helaas nog steeds vaak voor. Welke maatregelen heeft u in uw bedrijfspand genomen om brand te voorkomen of de schade zo klein mogelijk te houden?

Rookmelder
Er zijn allerlei mogelijkheden om uw bedrijfspand brandveilig te maken, maar een rookmelder is een must voor ieder gebouw, of het nu om een bedrijfspand of een woning gaat. Een rookmelder slaat alarm bij overmatige rookontwikkeling. Zo’n rookmeldinstallatie kunt u aansluiten op een paneel dat aangeeft waar de brand zich precies bevindt. Zo bent u altijd op de hoogte waar u actie moet ondernemen. Zorg ook voor de aanwezigheid van een brandblusser of brandhaspel in uw pand, zodat u kleine branden zelf direct kunt doven.

Brandmeldinstallatie
Een brandmeldinstallatie geeft direct melding waar er in uw bedrijfspand brand is. Zodra de brandmeldinstallatie is geactiveerd, maakt het contact met onder andere ontruimingsalarmsystemen en liften. Handbrandmelders zijn hierbij onmisbaar. Dit zijn niet-automatische systemen waarbij een brandmelding met de hand kan worden gegeven. In dit rode kastje zit een glasplaatje wat ingedrukt kan worden. Wanneer dit glaasje ingedrukt wordt, dan wordt de brandmeldinstallatie geactiveerd. Door handbrandmelders worden alle werknemers in het bedrijfspand gewaarschuwd en kunnen noodzakelijke stappen gezet worden.

Certificering
Bovengenoemde middelen dienen deskundig geïnstalleerd en regelmatig gecontroleerd te worden. Het is erg belangrijk om dit goed te onderhouden, zodat u eventuele schade vergoed krijgt van uw verzekeraar.

Brandveiligheid verbeteren?
Wilt u uw brandveiligheid verbeteren, nieuwe brandveiligheidsmiddelen installeren of uw brandveiligheidsinstallaties laten controleren? ProAttivo komt graag bij u langs. Neem voor meer informatie contact op met Jan Stabel, 06-50630778 of info@proattivo.nl.