Inspectie

Beter voorkomen dan genezen…

Laat uw installatie op tijd inspecteren!

Is de verlichting uitgevallen, de hoofdzekering gesprongen of gaat het elektrische hek niet meer open? Elektrische installaties zijn onderhevig aan slijtage. Als er iets defect raakt, kan er al snel brand ontstaan of kans op schade door overspanning of aanrakingsgevaar? De gevolgen kunnen groot zijn.

Verzekeraar focust op brandrisico

Een slechte en onveilige installatie heeft een hoog brandrisico. Gebreken in elektrische installaties staan in de top 3 van oorzaken van brand in gebouwen. Verzekeraars gaan daarom steeds meer eisen stellen aan preventieve inspecties. Veel maatschappijen hebben het periodiek keuren van een installatie dan ook opgenomen in de polisvoorwaarden.

inspectie_meetapparatuur-kopie

Inspectie

Het is dus belangrijk uw installatie periodiek te laten controleren. Een goede en veilige installatie zorgt immers voor een betere continuïteit en een prettige werkomgeving voor uw medewerkers. Is uw bestaande installatie verouderd of is uw installatie dit jaar nog niet gecontroleerd? Maak een afspraak met ProAttivo voor een inspectie.

onderhoud_nooduitgang-kopie

Onderhoud

Onderhoud is nodig om installaties probleemloos te laten functioneren. Om de betrouwbaarheid van uw installatie(s) te vergroten, kunt u bij ProAttivo een onderhoudscontract afsluiten zodat ieder jaar een check op uw installatie wordt uitgevoerd. Deze check bestaat uit een:

  • visuele inspectie van de installatie
  • controle van noodverlichting en vluchtwegverlichting

Als u uw installatie periodiek laat controleren, dan voorkomt u hoge kosten, kans op schade én de periode tussen twee algehele inspecties kan worden vergroot.